clubnordico.net

VANDRINGSGRUPPEN

Hösten 2023 besöker vi Calblanque

Ny vandring den 9 mars 2022

Det blir två etapper där man kan bryta efter den första delen. Jämnt och bra men uppför hela vägen på den första delen. Lite besvärligare om man väljer att gå vidare.
Belöningen blir även den första etappen en enastående vacker utsikt över Cartagena och bedrövligt ful men intressant åt andra hållet över det petrokemiska industriområdet.
Vandringen tar ca tre-fyra timmar beroende på vilken väg man väljer. Den kräver bra skor och ordentlig matsäck. Kostnad som vanligt en euro. Samling vid klubben klockan tio.
Hälsningar från Arne och Bettan.

 

Batteria de Cenizas den 8 april!
20 stycken kanonvänner gick med till Batteria de Cenizas (kanonerna på askberget). En perfekt vandring i perfekt väder med perfekt utsikt. Bettan och jag tackar för vårens vandringar och återkommer i höst. Ha en skön sommar önskar Arne och Bettan.Söndag den 18 november
Nu vandrar vi igen. Söndagen den 18:e samlas intresserade vid klubben, klockan 10.00 med matsäck, för gemensam avfärd. Du som har bil tar med den så fixar vi samåkning. Den här gången vandrar vi igen från Cala Reuna nära Cabo de Palos. Vandringen går med bedårande utsikt och tar ca två timmar. Den är brant i början och vi bedömer den som en trea på en femgradig skala i svårighet. Vi är hemma ca 15.00 och som vanligt kostar det 2 euro till chauffören.

NY VANDRING!
Om allt funkar med resor och väder så vandrar vi på måndag den 15:e oktober. Vi kör en repris på förra årets succé och går i Cal Blanque. Som vanligt träffas vi klockan 10 vid klubben för samåkning. Medtag matsäck och badkläder. 2 euro till chauffören kostar det att vara med. Svårighetsgraden är 3. Mer info på lördag. Tillbaka i Oasis ca 15. 00.

CABESA DE FUENTE – MÅNDAG 9 APRIL


På måndag den 9 april vandrar vi igen!!! Den här gången blir det en lite svårare vandring; en 5:a av 5 på skalan.
Vi kommer att gå upp på Cabesa de Fuente, som ligger nära Belones. Belöningen är att du på toppen där får njuta av en bedårande utsikt i 360 grader!! Det är den högsta punkten i området.
Som vanligt startar vi vid klubben klockan 10. Ta med egen bil om du har, annars fixar vi med samåkning därifrån. Ta med matsäck och bra skor.
Kostnad 2 euro till chaffisen. Hoppas vi ses! Har du frågor så ring gärna +46 70 678 8584 – hälsar Arne och Bettan!
PS. Det går att avbryta halvvägs om det blir för svårt. Där kan man äta sin matsäck med bra utsikt också! DS.

MOT LA MANGA !
Tisdag den 3:e april blev det en lätt vandring på ca 6 km längs strandtungan från hamnen i San Pedro de Pinatar mot La Manga. 
Lite förhandsinfo hittar du via denna länk! 
Några bilder från de tappra!

 

  

GARRUCHAL-BERGEN!
Torsdagen den 15:e februari  2018 vandrade vi igen.
Dagens vandringsgrupp blev inte så stor. Åtta stycken vandringssugna dök upp, alla med bra skor och ryggsäckar innehållande lunch och vatten.
Målet var en led som kallas King Kong-leden. Den går genom ett tidigare brandskadat område som nu är under restauration. Lunchen intogs med utsikt över Murciadalens hänförande natur. Vi avslutade med kaffe på restaurangen i Garruchal.
På vägen såg vi ett flertal processionslarvs-bon. Nu får man se upp lite när man vandrar… men man behöver ju inte lukta på dem.??????

    

HEMMABERGET El Gordo!
” Hemmaberget” El Gordo, på torsdag 8/2 2018, svårighetsgrad är 5 av 5!
Du ska inte vara höjdrädd och lida av klaustrofobi, möjlighet att stanna på ca: halva höjden finns. Vi kommer att passera några tunnlar.

Den 16:e nov 2017 är vandringsgruppen på gång igen.
Vi träffas vid klubben klockan 10 för gemensam färd till infocentret i Cal Blanque.
Medtag matsäck och egen bil om ni har. Vi ordnar samåkning på plats.
Vandringen är lätt men tar ca 3-4 timmar. Vi räknar med att vara tillbaks ca 15.00. Kostnaden är 2 Euro till chauffören.
Arne och Bettan, Lasse och Yvonne.